Image
Locale activiteiten
Naar dorp: Amoreiras Gare ±2 km
Naar Faro: ±120 km
Naar Lissabon: ±210 km
Naar de kust: ±35 km
Stuwmeer: Baragem Da Rocha ±13 km
Stuwmeer: Baragem de Santa Clara ±15 km
Natuurreservaat: Park Natural de Vincentina, ± 35 km
Museum:Sines > 50 km
Kerk:  ±4 km
Moskee: Mertola > 50 km
Kasteel: Santiago de Casem > 45 km of in Beja en Evora,
Zigeunermarkt: Brunheiras 35 km (2x per maand)
Restaurants: in het dorp en aan de kust en overal!
Supermarkt: Ourique 20 km
Bakker: São Martinho des Amoreiras ±4 km
Kapper: Amoreiras Gare ± 2 km
Schoonheidspecialiste: Amoreiras Gare ±2 km
Station: ±8 km Fungeras (trein Faro/Lissabon)
Vissen: in stuwmeer en oceaan
Lokale wijn: Amoreiras Gare ±2 km
Grotten: Satiago do Escoral
Steencirkels: rond Evora

Portugal kent vele gezichten, van de bruisende drukte in de steden, tot de diepe rust van de ongerepte natuur. De een geeft de voorkeur aan het eerste, de ander kiest voor het tweede en weer een ander vindt een combinatie van de twee ideaal. Wie kiest voor een plek middenin de natuur, een uitbundige rijkdom aan veelkleurige bloemen en vogels en de verstilde pracht van een heldere sterrenhemel, zal zich helemaal thuis voelen op de Monte São Miguel. De karakteristieke elementen van de Alentejo, die zowel in het landschap als in het authentieke huis op de Monte terug te vinden zijn, geven je het gevoel dat je hier ‘het echte Portugal’ leert kennen. Een wandeltocht in de omgeving, een ritje of loopje naar het dorp twee kilometer verderop en, indien gewenst, ter afwisseling een dagje naar Lissabon of naar de kust, het kan allemaal vanuit die plek op de Monte. Vanuit het huis kunnen wandelingen ondernomen worden waarbij veel te ontdekken valt. 

Monte São Miguel ligt twee kilometer van het dorp Amoreiras Gare met diverse cafe's waar je gastvrij wordt ontvangen voor lunch of diner. Het is de ideale uitvalsbasis voor prachtige natuurwandelingen. Uren kan men wandelen langs zandwegen die de nu vaak tot ruïnes vervallen boerderijen met elkaar verbinden. Onderweg zie je overgroeide waterputten en verwaarloosde fruitbomen.

Er zijn twee prachtige stuwmeren, Baragem Da Rocha ± 13 km en Baragem De Santa Clara ± 15 km, waar heerlijk gepicknickt, gevist en gezwommen kan worden.

De ruige westkust ‘Parque Natural de Vincentina’ is ± 45 km rijden; deze heeft een schitterende vegetatie en tussen de ruige rotswanden vind je de heerlijkste zandstranden die ook nog rustig zijn in de zomer. En parkeerproblemen kennen ze daar niet.

Het actuele weer

Clear Sky

17.1°C

Odemira

Clear Sky
Humidity: 69%
Wind: WNW at 3.04 M/S
Zondag
Clear Sky
12.35°C / 30.73°C
Maandag
Few Clouds
16.18°C / 30.38°C
Dinsdag
Clear Sky
16.44°C / 32.31°C
Woensdag
Clear Sky
13.66°C / 36.12°C
Donderdag
Clear Sky
14.47°C / 36.84°C
Vrijdag
Clear Sky
16.96°C / 39.14°C

Odemira Portugal